Cui se adresează

Programul de formare se adresează profesioniștilor care lucrează direct cu persoane cu afecțiuni specifice tulburărilor mintale aflate în situații de risc (anxietate, depresie, dependențe, tendințe de suicid, tulburări afective sau de personalitate etc.) din sectorul public și privat.

Structură

  • Durata

    4 module a câte 2 zile pe parcursul a 4-5 luni

  • Stagii de practică

    între module

  • Format

    față în față sau blended (formare în prezență alternată cu formare online sincron)

Certificare

Participarea completă la programul de training permite accesul la examenul final și posibilitatea de a obține o diplomă eliberată de către Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria acreditată cu 12 credite europene (ECTS).

Tematici abordate

  • Aspecte speciale ale psihiatriei sociale și psihologiei clinic

  • Despre tulburări și boli mintale

  • Modele de sănătate și boală

  • Dezvoltarea relațiilor și consiliere în context socio-psihologic

  • Intervenția în momentele de criză

  • Metode inovatoare de abordare în intervenția socială

Valoare adăugată

Curricula, dezvoltată în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria, se bazează pe standardele științifice moderne din domeniul social și este orientată către practică. Accentul este pus pe intervenții profesionale, etice și eficiente.

Testimoniale

Cursant ediția 2023

„Ce am apreciat cel mai mult au fost: calitatea conținutului, pregătirea formatorilor și energia pozitivă a cursului în general. Tehnicile de intervenție foarte practice, precum și informațiile date de către formatori din propria experiență, au fost foarte valoroase pentru mine.”

Cursant ediția 2023

„Faptul că, nu a fost doar teorie și au fost prezentate informații utile pentru specialiștii care lucrează cu tinerii – acesta fiind un curs adaptat profesioniștilor care lucrează cu adolescenți – mi-a adus satisfacția și motivația de a participa mai departe în formări similare.”

Cursant ediția 2023

„Din aspectele pozitive ale cursului aș putea să menționez atmosfera care se creează și felul de a fi al participanților și al formatorilor, care te face să te exprimi liber, să pui deschis întrebări; schimbul de experiență cu ceilalți participanți; claritatea informațiilor. Atât structura, cât și conținutul au răspuns bine nevoilor de formare.”

FAQ

  • Ce fel de diplomă primesc la sfârșitul cursului?

    Cursul Practicieni în servicii sociale este gândit pentru a răspunde nevoilor diferiților profesioniști ce activează în acest domeniu și nu oferă o specializare la nivel ocupațional. El poate fi oferit în diferite combinații de module conform nevoilor specifice. Asistenții sociali care finalizează cu succes acest program de formare pot beneficia de 15 credite acordate de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România. În condițiile în care programul parcurs durează minim 20 de zile, participanții pot beneficia de o diplomă eliberată de CONCORDIA Academia împreună cu Institutul de Formare “Schlosshofen” din Austria. Vă rugăm să verificați la înscriere criteriile de admitere la examen.

  • Cine este eligibil pentru a participa la programele de formare?

    Criteriile de eligibilitate diferă de la program la program în funcție de acreditarea pe care o are programul de formare (de exemplu: acreditat ANC). La criteriile de participare la curs se mai adaugă cele de certificare. Vă invităm să verificați criteriile de eligibilitate la fiecare curs în parte.

  • Pot să plătesc în rate?

    Pentru cursurile de lungă durată (peste 2 zile) puteți plăti în rate. Pentru modalitățile de plată, vă invităm să contactați persoana responsabilă de curs (anunțată la lansarea programului de formare) sau să ne trimiteți un mail la [email protected]

  • Cum mă pot înscrie la cursuri?

    În intervalul anunțat pentru înscrieri vă rugăm să ne trimiteți CV-ul actualizat și o scrisoare de intenție la [email protected]

  • În ce măsură influențează COVID-19 programele de formare în CONCORDIA Academia?

    Din cauza măsurilor împotriva COVID-19 sunt posibile schimbări de ultimă oră în program (de exemplu: conversia cursurilor fizice într-o alternativă digitală). Participanții la cursurile respective vor fi informați în timp util cu privire la orice modificări și măsuri de siguranță specifice. Avem în vedere desfășurarea cursurilor în condiții cât se poate de sigure. Cu toate acestea, participarea are loc pe proprie răspundere. În numele responsabiității sociale, în cazul în care ați avut contact cu persoane cu o infecție confirmată sau suspectă cu SARS-CoV-2, vă rugăm să vă abțineți de la participare și, în consecință, să vă anunțați absența. Asigurați-vă că rămâneți acasă dacă prezentați simptome asemănătoare gripei (febră, tuse, dificultăți de respirație).