Cursul oferă profesioniștilor abordări integrate din pedagogia curativă pentru lucrul cu persoane cu nevoi speciale, fundamentat pe un cadru teoretic solid și cazuistică diversă. Structurat în 10 zile de formare teoretică în prezență și sesiuni individuale online, programul oferă diplomă emisă de Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, cu 10 credite ECTS.

Ce vei învăța?

  • Etapele de dezvoltare și abordările senzoriale

  • Aplicarea practică în asistarea persoanelor cu nevoi speciale

  • Aspecte specifice (sexualitate, violență, depresie)

  • Sănătate Mintală vs. Patologie

  • Tulburarea de spectru autist

  • Diagnostice duale și comorbiditate

  • Intervenții specifice și proceduri terapeutice

  • Identitatea și etica profesională în educația adresată persoanelor cu nevoi speciale

  • Construirea relațiilor și comunicarea eficientă

Cui se adresează?

Profesioniștilor care lucrează cu copii, tineri sau adulți cu nevoi speciale din categoria dizabilităților cognitive și intelectuale: întârzieri în dezvoltare intelectuală, tulburări de spectru autist (TSA), sindrom Down, ADHD.

Criterii de eligibilitate:

• Minim 2 ani experiență în servicii sociale adresate persoanelor cu nevoi speciale

• Diplomă sau certificat de formare în domeniul psiho-social sau conex

• Motivația de a crea impact în practica ta profesionala ta după finalizarea cursului

Beneficii

  • 10 credite europene (ECTS) și diplomă emisă de Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg

  • Acces la Comunitatea CONCORDIA Academia

  • Certificat de participare eliberat de CONCORDIA Academia

  • Acces la resurse suplimentare pe platforma de e-learning

  • Formatori internaționali cu peste 25 ani de experiență practică cu persoane cu nevoi speciale

Structură & Calendar

Programul este structurat în 10 zile de formare teoretică în prezență (București) și sesiuni individuale pe platforma de e-learning.

Modul 1: 5-6 iunie 2025

Modul 2: 2-4 iulie 2025

Modul 3: 25-26 august 2025

Modul 4: 24-26 septembrie 2025

Certificare

Conținutul cursului se bazează pe standarde științifice europene din domeniul psiho-social și este dezvoltat în colaborare cu profesioniști practicieni și lectori în pedagogie socială și curativă de la instituții de profil din Elveția. Cadrul teoretic de înțelegere a contextelor de dezvoltare ale persoanelor cu nevoi speciale este completat de exemplificări ale intervențiilor individualizate pe cazuistică specifică.

Programul transferă 10 credite ECTS și oferă diplomă emisă de Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg.



Investiție și flexibilitate

Participarea la acest program reprezintă o investiție de 3.600 lei, cu opțiunea de plată flexibilă în cel mult 4 rate, adaptată nevoilor tale.

Achiziția poate fi realizată prin platforma SEAP/SICAP, oferind acces facil instituțiilor și organizațiilor interesate.

Cum aplici

Completează formularul de înscriere până la data de 30 aprilie 2025 (include CV-ul actualizat și scrisoare de motivație)

Selecția se face pe baza condițiilor de eligibilitate și a ordinii înregistrării aplicațiilor **
**CONCORDIA Academia își rezervă dreptul de a utiliza, dacă este cazul, criterii suplimentare în departajarea aplicațiilor, exclusiv legate de compatibilitatea candidatului cu cerințele profesionale

Aplică aici!

Formatori

Walter J. Dahlhaus

Medic specialist psihiatru, psihoterapeut și pedagog terapeut la Școala Superioară Tehnică pentru Pedagogie Curativă Antroposofică, Pedagogie Socială și Terapie Socială de la Dornach (Elveția). Printre o serie de publicații de specialitate, este autor al manualului „Îngrijirea persoanelor cu dizabilități”, care stă la baza materialului didactic din cadrul acestui curs, având o experiență extinsă de peste 30 ani în pedagogia curativă cu practică în cabinet individual de psihiatrie și psihoterapie în Elveția.

Volker Ermuth

Pedagog social și formator în cadrul a două școli profesionale superioare din Lausanne și Dornach (Elveția), are o experiență de peste 25 de ani în lucrul cu persoanele cu nevoi speciale și TSA în toate etapele de vârstă și mediile de învățare (școala specială, școala normală, cămin, atelier). Co-fondator al Centrului de Sociopedagogie Pantelimon, București și fost membru în consiliul director al Fundației Clair-Val Elveția.

Mariana Armean

25 de ani de expertiză în sănătate mintală, psiholog clinician și psihoterapeut cu drept de liberă practică emis de Colegiul Psihologilor din România, formare în Psihoterapia Cognitiv Comportamentală, certificată în Terapia Schemelor de către International Society of Schema Therapy. Trainer internațional cu peste 200 de participanți din Austria, Portugalia, Republica Moldova, România. Este autorizată ca Trainer în România de peste 10 ani și Trainer în servicii sociale și al psihiatriei comunitare de către University of Applied Sciences, Dornbirn, Austria.

Persoană de contact

Persoana de contact pentru mai multe detalii sau întrebări este Magda Ilie – Manager Produs.

Email: [email protected]

Telefon:  0726 681 024