Cui se adresează

Programul de formare se adresează profesioniștilor din sectorul public și privat care lucrează direct cu persoane cu afecțiuni precum anxietate, depresie, dependențe, tendință de suicid, tulburări afective sau de personalitate, aflate în situații de risc.

Tematici abordate

  • Aspecte speciale ale psihiatriei sociale și psihologiei clinice

  • Despre tulburări și boli mintale

  • Modele de sănătate și boală

  • Dezvoltarea relațiilor și consiliere în context psiho-social

  • Intervenția în momentele de criză

  • Metode inovatoare de abordare în intervenția socială

Structura & Calendar

Programul este structurat în 8 zile de formare teoretică în prezență (Chișinău) și studiu individual prin acces în platforma de e-learning & stagii de practică între module.

Modul 1: 14-16 aprilie

Modul 2: 14-16 mai

Modul 3: 9-10 iunie

Certificare

Participarea completă la programul de training permite accesul la examenul final și posibilitatea de a obține o diplomă eliberată de către Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria acreditată cu 12 credite europene (ECTS).

Valoare adăugată

Curricula, dezvoltată în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria, se bazează pe standardele științifice moderne din domeniul social și este orientată către practică. Accentul este pus pe intervenții profesionale, etice și eficiente.

Cost program

Costul acestui program este 2 799 RON (10 950 MDL). Costurile de formare, pauze de cafea și prânz pentru această ediție sunt acoperite prin proiectul "CARE - Community Assistance and Resource Empowerment. Breaking the cycle of generational poverty in the rural communities of Republic of Moldova", finanțat de către Ministerul Federal al Afacerilor Sociale, Sănătății, Serviciilor de Îngrijire și Protecției a Consumatorului din Austria (Bundesministerium für Soziales, Gesundheit, Pflege und Konsumentenschutz) și este implementat de către A.O. „Concordia. Proiecte Sociale” și Fundația de Binefacere Caritas Moldova.

Transportul, cazarea și cina, daca este cazul, reprezintă contribuția fiecărui participant.

Cum aplici

Completează formularul de înscriere până la data de 15 martie 2025 (include CV-ul actualizat)


Selecția se face pe baza condițiilor de eligibilitate și a ordinii înregistrării aplicațiilor *
*CONCORDIA Academia își rezervă dreptul de a utiliza, dacă este cazul, criterii suplimentare în departajarea aplicațiilor, exclusiv legate de compatibilitatea candidatului cu cerințele profesionale

Aplică aici!

4 locuri disponibile

Persoană de contact

Persoana de contact pentru mai multe detalii sau întrebări este Magda Ilie – Manager Produs „Sănătate Mintală”

Email: [email protected] 

Telefon:  +40 726 374 993

Testimoniale

Cursant ediția 2023

„Ce am apreciat cel mai mult au fost: calitatea conținutului, pregătirea formatorilor și energia pozitivă a cursului în general. Tehnicile de intervenție foarte practice, precum și informațiile date de către formatori din propria experiență, au fost foarte valoroase pentru mine.”

Cursant ediția 2023

„Faptul că, nu a fost doar teorie și au fost prezentate informații utile pentru specialiștii care lucrează cu tinerii – acesta fiind un curs adaptat profesioniștilor care lucrează cu adolescenți – mi-a adus satisfacția și motivația de a participa mai departe în formări similare.”

Cursant ediția 2023

„Din aspectele pozitive ale cursului aș putea să menționez atmosfera care se creează și felul de a fi al participanților și al formatorilor, care te face să te exprimi liber, să pui deschis întrebări; schimbul de experiență cu ceilalți participanți; claritatea informațiilor. Atât structura, cât și conținutul au răspuns bine nevoilor de formare.”