De ce să alegi acest curs

  • Conținutul la înalte standarde de calitate, dezvoltat în parteneriat cu profesioniști specializați în supervizare

  • Calificarea pentru ocupația de Supervizor în servicii sociale (cod COR 263513)

  • Posibilitatea de a profesa imediat

  • Oportunități relevante de networking cu alți profesioniști din domeniul social

Cui se adresează?

Programul de formare se adresează profesioniștilor cu studii socio-umane eligibile care, în urma absolvirii cu succes a cursului, vor putea oferi servicii de supervizare individuală și de grup în servicii sociale. 

Criterii eligibilitate conform Standard Ocupațional:

    Absolvent de studii superioare + master: Psihologie, Asistență Socială, Sociologie

    Vechime în muncă: minim 5 ani vechime în servicii sociale

Conținut

  • Delimitarea conceptuală și definiția supervizării

  • Funcția supervizorului ca parte din procesul de dezvoltare profesională în context organizațional

  • Responsabilitatea supervizorului și a persoanelor supervizate

  • Avantajele și principiile supervizării

  • Tehnici & metode

Promisiunea noastră

La finalul cursului vei:

  • înțelege și vei fi gata să îți exerciți noua ocupație de supervizor;
  • avea abilitățile necesare pentru oferirea serviciilor de supervizare individuală și grup/echipă.

Structură

Programul prevede un total de 375 ore (125 ore teorie și 250 ore practică ce se realizează în cadrul organizațiilor/instituțiilor alese de participanți) pe parcursul a 13 luni. Cursurile sunt organizate în format blended (formare față în față alternată cu formare online sincron și asincron).

Certificare

Programul este autorizat de către Ministerul Muncii și Solidarităţii Sociale din România, iar în urma finalizării cu succes a programului participanții primesc un certificat de absolvire pentru ocupația de ”Supervizor în servicii sociale”, cod COR 263513.

După certificarea ca supervizori, participanții pot deveni membri ai Asociației Supervizorilor din România și pot solicita admiterea în Asociația Europeană a Supervizorilor.

Persoană de contact

Persoana de contact pentru mai multe detalii sau întrebări este Bianca Mătăsariu – Manager Produs „Supervizor în servicii sociale”

Email: [email protected] 

Telefon:  0726 681 024.

Formatori în cadrul programului

Albert Cuffner

Practician experimentat cu peste 18 ani vechime în domeniul social ca asistent social, îndrumător și consilier . Albert este supervizor acreditat din 2018 și formator în cadrul CONCORDIA Academia

Cornelia Burtscher

Are 10 ani de experiență în servicii sociale, în dezvoltarea organizațională în echipa internațională CONCORDIA. În prezent, Cornelia este supervizor și formator de Management Social și are 6 ani de experiență în formare și supervizare în servicii sociale. A terminat studiile de „Social and Health Management“ la HFH Hamburg și un MBA la IUBH Berlin.

Bogdan Sebastian Cuc

Este psihanalist, membru titular al Societății Române de Psihanaliză (SRP), societate componentă a IPA (International Psychoanalytic Association). Este membru al Comitetului Științific al SRP, președinte al Comisiei de Etică a SRP. Are o experienţă de peste 20 de ani în psihanaliză cu copii, adolescenți şi adulţi. Este trainer, supervizor şi consultant pentru dezvoltarea organizaţiilor. Bogdan este preşedintele Asociaţiei Supervizorilor din România, vice-preşedinte al Fundaţiei Internaţionale pentru Copil și Familie “Dr. Alexandra Zugrăvescu", precum şi vice-preşedinte al EURODIR, rețea europeană de instituții de formare pentru domeniul Medico-social. Are un doctorat în psihopatologie şi psihanaliză la Universitatea Paris 13, Sorbonne Paris Cite.

Claudia Cojocaru

Psiholog și psihoterapeut cu o experiență de peste 10 ani în domeniul social, în lucrul cu copii, adolescenți și familiile acestora. În prezent, oferă servicii de suport și consultanță pentru echipele multidisciplinare din care face parte, supervizare individuală și de echipă pentru profesioniștii din domeniul social. De asemenea, în domeniul supervizării dezvoltă, împreună cu echipa CONCORDIA Academia programele de formare aflate în portofoliu.

Alina Gârleanu

Asistent social principal, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul serviciilor sociale, atât publice cât și private. Alina este supervizor acreditat și managerul de produs pentru Supervizare, în cadrul echipei CONCORDIA Academia. Expertiza Alinei cuprinde și domeniile dezvoltării serviciilor sociale adresate categoriilor vulnerabile.