Cui se adresează

Programul de formare se adresează practicienilor (asistenți sociali, psiho-pedagogi, educatori, asistenți medicali, psihologi, consilieri vocaționali, etc.) din sectorul social public și privat, care lucrează direct cu persoane aflate în situații de vulnerabilitate socială.

Structură

În funcție de nevoile și interesele participanților structura poate fi adaptată. Până în prezent au fost dezvoltate formate dedicate practicienilor care lucrează cu beneficiari cu tulburări de sănătate mintală sau cu tineri care urmează să părăsească sistemul de protecție.

 • Durata

  poate varia între 240 și 360 de ore

 • Stagii de practică

  între module

 • Format

  față în față sau în format blended (formare față în față alternată cu formare online sincron)

Certificare

Programul permite asistenților sociali acumularea a unui număr maxim de 15 credite profesionale (program autorizat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România). Participarea la programul de training cu durata de 20 de zile permite accesul la examenul final și posibilitatea de a obține o diplomă eliberată de către Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria.

Tematici abordate

 • Aptitudini personale vs aptitudini sociale

 • Identitate profesională

 • Comportament în raport cu clienții aflați în situații de dificultate

 • Relații cu clienții, familiile lor și comunitatea

 • Diagnostic social și consiliere

 • Intervenții în situații de criză

 • Traume, dependențe și violență

 • Managementul calității

 • Planificare, monitorizare și evaluare

Valoare adăugată

Curricula, dezvoltată împreună cu Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria, se bazează pe standardele științifice moderne din domeniul social și este orientată către practică. Accentul este pus pe intervenții profesionale, etice și eficiente.

Testimoniale

Participant Curs „Practicieni în domeniul social”

Anonim

„Atmosfera care se creează și felul de a fi al participanților și al formatorilor te fac să te exprimi liber, să pui deschis întrebări. Schimbul de experiență cu ceilalți participanți, claritatea informațiilor, structura și conținutul au răspuns bine nevoilor de formare.”

Cătălin Constantin Marleneanu

Asociația SOS Satele Copiilor

„Doresc să vă mulțumesc în primul rând pentru ceea ce în general e greu de găsit în ziua de azi: scânteia umană! Practic preambulul fiind desăvârșit, ne-ar fi fost greu sa nu intrăm în joc!”

Participant Curs „Practicieni în domeniul social”

Anonim

„Din aspectele pozitive ale cursului aș putea să menționez atmosfera care se creează și felul de a fi al participanților și al formatorilor, care te face să te exprimi liber, să pui deschis întrebări; schimbul de experiență cu ceilalți participanți; claritatea informațiilor. Atât structura, cât și conținutul au răspuns bine nevoilor de formare.”

Broșura de program

Abordarea clienților aflați în situații dificile, diagnosticarea socială și consilierea necesară în intervențiile delicate precum crize, traume, dependențe și violență sunt doar câteva din elementele unui curs care oferă cadrul necesar practicienilor din sectorul social public și privat să abordeze corect persoanele aflate în vulnerabilitate socială.

FAQ

 • Ce fel de diplomă primesc la sfârșitul cursului?

  Cursul Practicieni în servicii sociale este gândit pentru a răspunde nevoilor diferiților profesioniști ce activează în acest domeniu și nu oferă o specializare la nivel ocupațional. El poate fi oferit în diferite combinații de module conform nevoilor specifice. Asistenții sociali care finalizează cu succes acest program de formare pot beneficia de 15 credite acordate de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România. În condițiile în care programul parcurs durează minim 20 de zile, participanții pot beneficia de o diplomă eliberată de CONCORDIA Academia împreună cu Institutul de Formare “Schlosshofen” din Austria. Vă rugăm să verificați la înscriere criteriile de admitere la examen.

 • Cine este eligibil pentru a participa la programele de formare?

  Criteriile de eligibilitate diferă de la program la program în funcție de acreditarea pe care o are programul de formare (de exemplu: acreditat ANC). La criteriile de participare la curs se mai adaugă cele de certificare. Vă invităm să verificați criteriile de eligibilitate la fiecare curs în parte.

 • Pot să plătesc în rate?

  Pentru cursurile de lungă durată (peste 2 zile) puteți plăti în rate. Pentru modalitățile de plată, vă invităm să contactați persoana responsabilă de curs (anunțată la lansarea programului de formare) sau să ne trimiteți un mail la academia@concordia.org.ro

 • Cum mă pot înscrie la cursuri?

  În intervalul anunțat pentru înscrieri vă rugăm să ne trimiteți CV-ul actualizat și o scrisoare de intenție la academia@concordia.org.ro

 • În ce măsură influențează COVID-19 programele de formare în CONCORDIA Academia?

  Din cauza măsurilor împotriva COVID-19 sunt posibile schimbări de ultimă oră în program (de exemplu: conversia cursurilor fizice într-o alternativă digitală). Participanții la cursurile respective vor fi informați în timp util cu privire la orice modificări și măsuri de siguranță specifice. Avem în vedere desfășurarea cursurilor în condiții cât se poate de sigure. Cu toate acestea, participarea are loc pe proprie răspundere. În numele responsabiității sociale, în cazul în care ați avut contact cu persoane cu o infecție confirmată sau suspectă cu SARS-CoV-2, vă rugăm să vă abțineți de la participare și, în consecință, să vă anunțați absența. Asigurați-vă că rămâneți acasă dacă prezentați simptome asemănătoare gripei (febră, tuse, dificultăți de respirație).

Formatori

Mariana Albert

Este o profesionistă cu peste 15 ani de experiență în serviciile sociale în Bucureşti şi în ţară în mai multe domenii de activitate. Lucrează în colaborare cu instituţiile locale din domeniul asistenţei sociale, precum şi alte organizaţii naţionale. Este membră a Colegiului Național al Asistenților Sociali, până de curând a fost responsabilă pentru activităţi de consiliere şi orientare profesională pentru copii şi tinerii din proiectele sociale CONCORDIA, acum este asistent social în Serviciul Protecția Copilului Delincvent din cadrul Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, București şi face parte din echipa de traineri ai Concordia Academia pentru cursul ”Practicieni în servicii sociale” de peste 3 ani.

Radu Neuman

Provocările întâlnite în cei peste 20 de ani de muncă în domeniul social, experiența de 13 ani ca formator și evaluator în profesiuni sociale i-au arătat cât de important este să folosim toate oportunitățile pentru a învăța. Crede că putem trăi momente speciale, că există întâlniri în care putem împărtăși stări de spirit, ca în școala pe care o visa Constantin Noica. Crede, de asemenea, că este nevoie de locuri care să facă posibile aceste experiențe. Consideră că un astfel de spațiu este CONCORDIA Academia și pentru el este o mare bucurie să fie parte a acestui proiect.